Jigoku Shoujo [recenze]

3. dubna 2014 v 14:45 | Ame
OBECNĚ
Typ: série
Počet dílů: 26
Žánr: pochmurné, napětí, smrt, duchové, mysteriózní, tragické, detektivní
Online nebo ke stažení anglicky zde, české titulky ke stažení zde


DĚJ
Svět je ovládán nenávistí a zlobou. Pro ty, kteří nenávidí někoho jiného tak silně, že už to nemohou vydržet, je zde Jigoku Shoujo.
Říká se, že kdesi v hlouby internetu existuje pekelná stránka. Dostanete se na ni pouze o půlnoci a jeli vaše nenávist dostatečně silná. Když na tuto stránu napíšete jméno osoby, kterou z celého srdce nenávidíte, zjeví se vám Jigoku Shoujo jménem Enma Ai. Ta má sílu odnést vámi nenáviděnou osobu do pekla - ale chce za to kompenzaci. Až zemřete skončíte také v pekle, nepoznáte nebe a navždy se budete topit v neustávající bolesti.
Stojí vám pomsta za to? Opravdu dokážete nenávidět tolik, že vám bude ukradené vlastní posmrtné utrpení? A kdo přesně je Enma Ai a její tři společníci?


OPENING
-> link


MŮJ NÁZOR
Nejprve se musím pozastavit nad obecným názorem - většina osob prohlašuje, jak by s Jigoku Shoujo nikdy smlouvu neuzavřela. Já upřímně říkám, že kdybych někoho tak silně nenáviděla, tak bych to udělala. Naštěstí tady taková osoba zatím není.
A teď k anime: Jigoku Shoujo si buď můžete užít nebo vás to bude nudit a po čtvrtém díle toto anime zahodíte. Je zdlouhavé. Dokonce i já (osoba naprosto fascinovaná Enmou a jejími společníky) jsem se při sledování této série zasekla a neměla moc chuť pokračovat. Hlavní dějová linie se nám vždy mihne na okraji každého třetího dílu a po té na úplném konci. Celé je to příliš natahováno.
Hodně lidem vadilo, že Enma Ai opakuje v každém díle jistý dialog, ale já osobně za něj byla ráda - díky tomu teď umím říct japonsky A soul drawned in sinful karma... Want to try dying this once? cože je velice užitečná věta :p (omlouvám se, nedokážu to nějak pěkně přeložit do češtiny). V této řadě je rozvedena hlouběji jen Enma Ai, takže o jejích pomocnících, holohlavému Wanyuudovi, krásné Honne-Onně ani bishíkovi Renovi se nic nedozvíme.
Co se musí tomuto anime nechat, je dokonalá grafika. Zvlášť oči jsou nádherné a to obzvlášť u Enmi Ai. Dále je zde úažasná hudba a OSTy, které mě oslnili natolik, že jsem si drtivou většinu z nich stáhla.
Celkově se mi to líbilo, jen to mohlo být o takových pět dílu kratší a nic by se nestalo. Pokud máte trpělivost, tak vám délka snad vadit nebude. A jestli vydržíte až do konce, tak zde existují ještě dvě další řady: Jigoku Shoujo Futakomori (která je podle mě výrazně lepší než ta první) a Jigoku Shoujo Mitsuganae.

HODNOCENÍ
Grafika 9/10
Hudba 10/10
Děj 7/10
Postavy 7/10
Napětí 7/10

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Reina Reina | Web | 3. dubna 2014 v 14:57 | Reagovat

Plánuji to celkem dlouho, určitě se na to někdy mrknu :) Hezká recenze! ^^

2 beepinka beepinka | Web | 4. dubna 2014 v 16:35 | Reagovat

Jop o tomhle anime jsem už slyšela,ale nějak se mi do něj nechce..asi by to nebylo to pravé pro mě :-| grafika je ale jistě krásná! ty oči..super *-*)

3 Iharo Senshi Kokoro Iharo Senshi Kokoro | E-mail | Web | 4. dubna 2014 v 20:40 | Reagovat

Pááni, ještě jsem o tom neslyšela. Ale Enmu jsem ti dávala na diplomek, že? Za nejlíp komentující SB, to myslím bylo.. Rozhodně to zní zajímavě. A nevěřím ani jednomu z těch lidí, co tvrdí, že by tu smlouvu neuzavřeli. Nevěřím jim.

4 Baka Kamaru xD Baka Kamaru xD | E-mail | Web | 7. dubna 2014 v 20:12 | Reagovat

Hehe, další anime které je na mém nekonečném seznamu spolu s jeho dalšími řadami xDDD Mám už opravdu dlouho v plánu se na to kouknout ... ale nějak se k tomu nemůžu dokopat, protože vychází furt nějaká nová anime xDD
Každopádně děkuju za recenzi!! :3 Budu se na to muset podívat!! xDDD :3

5 beepinka beepinka | Web | 9. dubna 2014 v 5:46 | Reagovat

Mě ta manga vcelku uchvátila ..je fakt moc pěkná :)!

6 Shizu-chan ^^ Shizu-chan ^^ | Web | 14. dubna 2014 v 21:54 | Reagovat

Já to viděla už... asi před 2 lety, všechny 3 série...a to jsem ještě začala od špatné série x'D (to se mi stává celkem často x'D)

Taky se mi to zdálo být trochu nudný, hlavně po shlídnutí obou sérií naráz -w-" myslím, že ta 3.byla s tou holkou, že? OO" ta byla jiná, tím pádem celkem zajímavá xD

Ale momentálně bych se na to už nepodívala. Je to na mě moc násilný a nenávistný (nehledě na to, že jsem na většinu z "hlavních hrdinů", co tam vystupovali, chytala nerva -w-")

7 beepinka beepinka | Web | 20. dubna 2014 v 12:22 | Reagovat

Zajímavý dess *-*)///

8 Danirez Danirez | Web | 22. dubna 2014 v 14:27 | Reagovat

Mám takový neodbytný pocit, že jsem o něčem podobném už někde četla, ale název mi vůbec nic neříká, tak si nejsem jistá.
Tématem mě to zrovna moc nezaujalo, právě asi v důsledku toho, že moc nechápu lidi, kteří by něco takového udělali (odvrhli vlastní život, aby mohli někomu ublížit). Nejspíš to zkusím, až mě někdo někdy pořádně nasere. :D

9 SasuMaka™ SasuMaka™ | Web | 8. května 2014 v 15:56 | Reagovat

Super dess ,jinak na to anime se mám v plánu kouknout :33 ,promiń ,že jsem na tvém blogu dlouho nebyla ...:/

10 beepinka beepinka | Web | 9. května 2014 v 23:47 | Reagovat

Kdepak jsi Ame? :o/

11 ♦Reina♦ ♦Reina♦ | Web | 10. května 2014 v 9:37 | Reagovat

Ame, už tu hodně dlouho nejsi o.o

12 ...---___!!! ...---___!!! | 2. července 2014 v 15:49 | Reagovat

Co je tohle zase za sračku?! To už vážně není možný! Umíš vůbec napsat ně co pořádného?! koho si asi myslíš, že zajímá tvůj názor?! Takový žvásty! :-!

13 -Essi- -Essi- | 2. července 2014 v 15:52 | Reagovat

[12]:Nebuď na ní tak ošklivá! Tohle si nezaslouží! Prostě neumí psát a měla by toho nechat... ale... ale... NE! prostě by jsi s tím psaním a blogováním měla přestat Ame! :-P

14 999999999 999999999 | 2. července 2014 v 15:54 | Reagovat

[13]: Ano přesně tak! Nemůžu pochopit, jak je možné, že má takovou návštěvnost!!! 8-O

15 Ame Ame | 2. července 2014 v 15:55 | Reagovat

Já se alespoň snažím, vy hnusní anonymové!!!!!! Kdybyste byli co k čemu, tak alespoň uvedete mail!

[12]:

[13]:

16 Ame Ame | 2. července 2014 v 15:55 | Reagovat

[14]: Mám swéž 8-)

17 -Essi- -Essi- | E-mail | 2. července 2014 v 15:59 | Reagovat

Já se tě nebojím! Tohle je válka!

18 Ame Ame | 2. července 2014 v 16:00 | Reagovat

[17]: Války jsou pro nevzdělané kromaňonce jako jsi ty!

19 ...---___!!! ...---___!!! | E-mail | 2. července 2014 v 16:01 | Reagovat

Neurážej tady mojí sestru ty jedna hrošico!

20 Ame Ame | 2. července 2014 v 16:02 | Reagovat

[19]: Jakou tvou sestru, ty hnusný Urusayono? :D

21 -Essi- -Essi- | E-mail | 2. července 2014 v 16:05 | Reagovat

http://deathares.blog.cz/1404/before-i-decay ... to jako myslíš tuhle píčovinu?! Tady je vidět, jak moc inteligentní jsi a jak moc inteligentní jsou tvé příspěvky a názory! :-P

22 Ame Ame | 2. července 2014 v 16:07 | Reagovat

[21]: Neurážej to úžasné dílo! Je to skvost literatury, za chvíli to bude v čítankách!!

23 ...---___!!! ...---___!!! | E-mail | 2. července 2014 v 16:07 | Reagovat

Si něják moc věříš ne?! :D :D :D Tohle je vážně trapný!

24 -Essi- -Essi- | 2. července 2014 v 16:08 | Reagovat

Holka vzdej to!

25 Ame Ame | 2. července 2014 v 16:08 | Reagovat

[23]: Nebudu se s tebou bavit o tom, co je trapné a co není, protože je to relativní pojem :-D

26 Ame Ame | 2. července 2014 v 16:08 | Reagovat

[24]: Ne -.-

27 ...---___!!! ...---___!!! | 2. července 2014 v 16:09 | Reagovat

Trapné je taky to, jak si hraješ na chytrou! :D :D :D

28 Ame Ame | 2. července 2014 v 16:09 | Reagovat

[27]: Já si nehraji na chytrou, pouze nepřijímám tvou kritiku :-P

29 -Essi- -Essi- | 2. července 2014 v 16:10 | Reagovat

Tohle stejně nemá cenu...

30 Ame Ame | 2. července 2014 v 16:11 | Reagovat

[29]: Nemá :D Ukončíme to? :-P

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama